Udbudsmateriale til indhentning af tilbud – Byggetilbud

Vær sikker på, at du vælger det billigste byggetilbud – og ikke mindst, at det ikke ender med at blive det dyreste.

Klahn Arkitekt & Byggerådgivning kan hjælpe dig med at indhente byggetilbud på en professionel måde, hvis du allerede har en beskrivelse af byggeprojektet, så du sikrer dig, at du får ensartede byggetilbud, som er juridisk korrekt og nemt at sammenligne mellem flere forskellige tilbud.

Tilbud fra byggefirmaer er ofte forskelligt sat op og indeholder ikke altid de samme ydelser. Derfor kan det være svært at sammenligne priserne og gennemskue hvilket tilbud bedst og det mest fordelagtige.

Fordele ved at have et professionelt udbudsmateriale (byggetilbud)

 • Klahn Arkitekt & Byggerådgivning starter altid med en grundig vurdering af, om dit byggeprojekt (beskrivelser, tegninger o.l.) er egnet som kontraktgrundlag. Hvis ikke risikerer du, at dit byggeprojekt ikke bliver en god oplevelse, pga. f.eks. ekstra regninger, uoverensstemmelser med byggefirmaet eller dårligere kvalitet end forventet.
 • Hvis du ikke sørger for, at de tilbudsgivende byggefirmaer afleverer deres tilbud ensartet, risikerer du at få tilbud på så forskellige måder, at du slet ikke kan sammenligne tilbuddene .

LÆS OGSÅ: Undgå unødig ventetid, – få udarbejdet en ordentlig byggetilladelse
LÆS OGSÅ: Få professionel hjælp til, at sikre, at din byggeopgave bliver en succes, – byggeledelse

Hvad indeholder et udbudsmateriale?

 • En grundig vurdering af, om dit byggeprojekt er egnet til indhentning af byggetilbud
 • Et udbudsbrev, som beskriver betingelserne for tilbudsgivningen
 • Rådgivning vedr. hvilken entrepriseform, der er bedst for dit byggeprojekt
 • Udkast til en entreprisekontrakt, som sikrer dit byggeri juridisk
 • Tilbudsliste, som sikrer, at du nemt kan sammenligne tilbudspriser fra forskellige firmaer
 • Hjælp til at finde de rigtige firmaer til at give tilbud på netop dit byggeprojekt
 • Et udkast til en byggekontrakt, så de tilbudsgivende firmaer ved hvilke regler, de skal bygge efter

LÆS OGSÅ: Husk de vigtigste dokumenter som sikre dig mod en dårlig byggeoplevelse, – byggekontrakt
LÆS OGSÅ: Få gennemarbejdet tegninger og beskrivelse, som sikre kvaliteten og opgavens omfang

Hvilken rådgivning har du typisk brug for, efter du har fået byggetilbud fra byggefirmaer?

Efter udbudsmaterialets færdiggørelse og indhentning af byggetilbud fra byggefirmaer, vil du typisk have fået 2 eller flere tilbud. Den efterfølgende rådgivning, som du typisk vil have brug for, kan være følgende:

Byggekontrakt

Hvis du gerne vil have en professionel byggekontrakt med et byggefirma iht. gældende byggejura – Læs mere om Byggekontrakt

Byggemøder

Hvis et byggefirma skal bygge for dig, og du gerne vil have din egen uvildige professionelle byggerådgiver med til byggemøderne, som varetager dine interesser mht. f.eks. økonomi, byggeteknik eller tidsplan – Læs mere om byggemøder

Byggekontrol

Hvis et byggefirma skal bygge for dig, og du gerne vil have en uvildig professionel byggerådgiver til at varetage dine interesser mht. kontrol af fejl og mangler, tidsplan og økonomi – Læs mere om Byggekontrol

Tips og gode byggeråd

Hvor omfattende skal tegninger og beskrivelse være?

Det kan være svært at vurdere, hvor omfattende tegninger og beskrivelser af et byggeprojekt skal være. Det afhænger både af, hvor stort og komplekst byggeprojektet skal være, og hvor detaljeret, bygherren synes, det skal tegnes. Jo større og jo mere kompliceret byggeriet er, jo mere tid og arbejde skal der typisk lægges i det.
Vi har gennem flere års professionelt virke erfaret, at det er nødvendigt at afse tilstrækkelig med tid og kræfter til hovedprojektet for at undgå for mange problemer, når du går i gang med at bygge. Gennemarbejdede byggetegninger og -beskrivelser er med til at tage eventuelle problemer med byggeløsninger i opløbet, og det kan spare dig for mange penge i sidste ende. Klahn Arkitekt & Byggerådgivning  råder dig derfor til at sørge for at bruge tid på at gennemarbejde tegninger og byggebeskrivelser.

Investér i byggerådgivning og spar penge og tid samt få tryghed

Fejl og mangler, misforståelser, dårligt beskrevet udbudsmateriale, dårlig kontrakt med entreprenøren, en for stram tidsplan og lignende er alt sammen noget, der kan komme til at koste bygherren dyrt i form af uforudsete ekstraomkostninger og en masse ærgrelser.
Byggerådgivning koster penge, men det er Klahn Arkitekt & Byggerådgivnings  erfaring, at god byggerådgivning næsten altid tjener sig selv hjem igen. Det gør det, fordi omfanget af fejl og mangler i byggeprojektet bliver minimeret væsentligt.
Ovenikøbet sparer du en masse tid på at tage en byggerådgiver indover. Du slipper nemlig for at beskrive byggeopgaven, forhandle pris, bruge tid på at løse og diskutere problemer med dit byggefirma osv. Og så får du selvfølgelig en masse tryghed med i din byggeopgave, så du ikke skal gå og være nervøs for, om arbejdet nu også bliver udført korrekt.

Bygherren er juridisk forpligtiget til selv at sikre, at byggeriet er lovligt

Ifølge Bygningsreglementet er det ene og alene bygherrens ansvar at sikre, at byggeprojektet er lovligt. Der er mange forskellige love, reglementer og bestemmelser, som skal overholdes f.eks. bygningsreglementet, kommuneplaner, servitutter, arbejdsmiljølovgivningen m.m.
Har du svært ved selv at få overblik over reglerne, råder Klahn Arkitekt & Byggerådgivning dig til at gøre brug af professionel byggerådgivning

Hvordan finder du det rigtige byggefirma?

Klahn Arkitekt & Byggerådgivning arbejder sammen med mange dygtige og erfarne byggefirmaer, som vi kan anbefale og har arbejdet sammen med i mange år. Vi ved, at et dårligt byggefirma kan ødelægge selv det bedste byggeprojekt, uanset hvor godt byggematerialet er.
Vores allerstørste ønske ved ethvert byggeprojekt er, at projektet bliver afsluttet ordentligt, så du som bygherre bliver tilfreds med det færdige resultat. Derfor er det vigtigt for os kun at arbejde sammen med de byggefirmaer, som vi selv har gode erfaringer med.

Moderne byggeri er mere komplekst og sammensat

Nutidens byggeri er langt mere sammensat og komplekst end tidligere tiders byggeri. Det er det, fordi der er kommet mange lovkrav til siden dengang. For eksempel er der i dag lovkrav til så forskellige ting som varmeudledning, lydisolering, fugtsikring, radongrænseværdier, brandsikkerhed, statik og så videre.
Som bygherre skal du derfor dokumentere over for kommunen, at dit byggeri overholder de regler, der er. Det gør du ved at indsende tegninger, beskrivelser og beregninger på, hvordan dit byggeri overholder loven.
En anden vigtig faktor, som gør nutidens byggeri så komplekst, er de mange forskellige byggematerialer, du kan finde og bygge med i dag. Det medfører, at der er utrolig mange forskellige måder at bygge på. I gamle dage var der ikke så mange forskellige måder at bygge på, tegningerne var ikke så detaljerede, og der var heller ikke så mange lovkrav som i dag.
Klahn Arkitekt & Byggerådgivning råder dig til at søge professionel rådgivning, hvis du er i tvivl om din byggedokumentation er detaljeret nok.

Bliv kontaktet

Udfyld nedenstående formular og vi kontakter dig snarest muligt eller senest inden for 24 timer
  Titel