Pris 4.895 kr. inkl. moms og kørsel
 • (Udenfor Storkøbenhavn er der tillægspris for kørsel)
 • (Tillægspris lør/søn kr. 995, – inkl. moms)

Få et klart billede af hvad det er for et hus du køber, – uden overraskelser!

Køberrådgivning er for dig, som skal købe et hus eller en lejlighed og kunne tænke dig en uvildig professionel rådgiver, der grundigt kan fortælle dig om ejendommens kvalitet, muligheder for ombygning, aktuelle og fremtidige vedligeholdelsesbehov, herunder udgifter, samt hvordan de forskellige købsdokumenter skal fortolkes.

Klahn Arkitekt & Byggerådgivning kan derfor hjælpe dig med, at du ikke får nogle dårlige overraskelser, når du skal købe hus eller lejlighed.

 1. Et møde med os ved huset eller lejligheden
 2. Gennemgang af  tilstandsrapporten, el-eftersyn og energimærket
 3. Uvildig og grundig gennemgang af hele husets tilstand, vedligeholdelsesbehov samt muligheder for efterisolering
 4. Hjælp til at prissætte evt. fejl og mangler, hvis der skal forhandles afslag i købsprisen
 5. Dialog, hvis du ønsker det vedr. muligheder for til- og ombygning

Køberrådgivning i top – se kundeudtagelser

Du kan læse nogle udtagelser nedenstående samt se nogle af anmeldelserne på TRUSTPILOT

Super professionel og grundig køberrådgivning

Vi havde Morten ude og besigtige et hus vi ville givet et bud på. Han er yders professionel og grundig og var i krybekælder og på loft og gennemgik minutiøst tilstandsrapporten og fandt yderligere elementer som vi skulle være opmærksomme på. Vi kan varmt anbefale Klahn Arkitekter og Morten. Det endte med at vi alligevel ikke købte huset hvilket vi er glade for, men Morten skal klart med næste gang vi finder “det rigtige hus”

Køb af brugt lejlighed på Østerbro, Carine

God, hurtig og meget grundig rådgivning.

Rigtig stor viden

Fin gennemgang af huset. God skeptisk tilgang fra Morten af – følte at han virkelig gik op i at få belyst de forhold der kunne være problematiske. Klart anbefales.

Henrik Sønderskov, Ballerup

Enormt relevant, ærlig, behagelig og ikke mindst professionel rådgivning. Alle pengene værd.

Lilian, lejlighed Lyngby

Grundig, troværdig og professionel gennemgang og svar på de spørgsmål jeg havde. Endvidere hurtig og god respons på spørgsmål, der efterfølgende dukkede op.

Asbjørn, Brøndbyvestervej 110, Brøndby

Blev brændt af, af en anden byggerrådgiver, og kontaktede derefter Klahn som havde stor forståelse for, at det kan være ganske problematisk at få en køberrådgivning til at gå op med sælger, ejendomsmægler, arbejde osv. Ringende sen eftermiddag dagen før, at den oprindelige aftale var planlagt, og de sagde ja med det samme, og fik en fantastisk gennemgang af huset og efterfølgende uddybning af nogle af de elementer som blev påpeget under gennemgangen af boligen.

Køb af nyt hus, Jesper

NEMT OG PROFESSIONELT – OG GOD PRIS.
Vi havde Klahn med ved overtagelse af vores nøglefærdige hus – og det var guld værd med en professionel på “vores side??? – sælger er jo også professionelle, så vi var meget glade for input og professionelle øjne fra Bjørn Klahn.

Louise

Jeg læste på Bolius om at man kunne kontakte en af deres tidligere eksperter, hvilket var årsagen til at jeg fandt frem til jer. I havde en god og professionel hjemmeside, som gav et grundigt indblik i hvad I kunne tilbyde, hvilket levede op til vores behov.

Køb af et ældre hus, Martin

Vi havde som købere set os varme på et hus fra 50’erne og var lidt i tvivl om eventuelle fælder i tilstandsrapporten og fantasifuldheder i energirapporten. Så derfor kontaktede vi Klahn og fik hurtigt en aftale istand – og efter en husgennemgang fik vi udlagt teksten præcis og uden omsvøb. Huset var usundt og ville havde været en fejl at købe, så vi fik afværget en dårlig beslutning. Og vi fik et mere nuanceret indtryk hvor meget eller hvor lidt man kan stole på tilstands/energirapporter. Nybolig meddelte højst uklædeligt, at det havde de ikke noget at gøre med’ selvom de markedsførte huset med afsæt i rapporterne. Så vi blev klogere af Klahn Arkitekter.

Køb af et ældre rækkehus, Thomas

Jeres hjemmeside om kørervejledning viser, at I forstår de behov, Sofie og jeg har. Prisen for jeres køberrådgivning virkede rimelig.

LÆS OGSÅ: Din sikkerhed for god rådgivning , – om vores rådgivning 
LÆS OGSÅ: Tilfredse kunder betyder alt, – dig som kunde

 • Når du køber hus eller lejlighed, og måske foretager dig en af de største investeringer i dit liv, så kan det være en god idé at få en professionel, uvildig og grundig rådgivning vedr. ejendommen, inden du skriver under
 • Hverken sælgeren eller ejendomsmæglerne er uvildige og har ofte heller ikke en byggeteknisk uddannelse, når de fortæller dig om ejendommen, og derfor kan du ikke være sikker på, at du får alle relevante informationer, inden du køber
 • Desværre oplever Klahn Arkitekt & Byggerådgivning ofte, at hverken tilstandsrapporten eller energimærket er særligt grundigt udført, og at de indeholder fejl og mangler. Fejl og mangler, som måske vil kunne gøre købet billigere, hvis de var blevet opdaget
 • Mange har svært ved at fortolke og forstå, hvad der egentlig står i en tilstandsrapport og ikke mindst, hvad der ikke står, som kan være mindst lige så vigtig information.

LÆS OGSÅ: Mangler du plads , – tilbygning og ny 1. sal
LÆS OGSÅ: Trænger dit hus til en kærlig hånd, – renovering og ombygning

Hvordan forbereder jeg mig til mødet

Har du aftalt med Klahn Arkitekt & Byggerådgivning, at vi skal hjælp dig med rådgivning om en konkret bolig, så kan du med fordel forberede dig til mødet.

Følgende dokumenter skal du tage med til mødet – hvis de haves:

 • Tilstandsrapport
 • Salgsopstilling
 • Energimærkning og
 • El-tilstandsrapport
 • Evt. blok og papir til notater
 • Andre dokumenter, som kan være relevant for dig, at vi sammen gennemgår, inden du køber:
 • De seneste referater fra ejerforeningens møder, som evt. kan fortælle noget om, hvordan ejerforeningen fungere
 • Seneste regnskaber og budgetter for ejendommen (forbrug af el, vand og varme)
 • Evt. budget fra ejerforeningen – tjek dyre poster. Hvorledes ser økonomien ud.

Tips og gode byggeråd

Sådan forstår du tilstandsrapporten

Når du køber et hus, så følger der mange lovpligtige dokumenter med, som fortæller om husets tilstand. Men der er også rigtig meget, der ikke bliver fortalt. Som køber er det derfor værd at vide, at en tilstandsrapport fortæller om husets relative tilstand i forhold til dets alder og type og ikke om dets tilstand som nybygget hus.

Køber man for eksempel et gammelt hus, står der ikke i rapporten, at kælderen er kold og fugtig. Kældre i gamle huse er nemlig bygget sådan, at fugt og kulde er normalt og dermed ikke en skade. Og har en køber ikke været opmærksom på dette og regnet med, at kælderen var tør og varm og beboelig, så kan du blive skuffet.

Efterfølgende vil en køber tro, at det er noget ejerskifteforsikringen skal dække, da skaden ikke var nævnt i tilstandsrapporten. Men det skal de ikke, da det ikke bliver set som en skade.

En byggetilladelse er langt fra en garanti for, at dit byggeri er lovligt

Mange tror, at en byggetilladelse fra en kommune er ensbetydende med, at projektet er kvalitetssikret af kommunen, og at alle løsninger er godkendt og overholder alle love og regler. Men det er langt fra tilfældet.

Kommunerne ser nemlig kun på de bygningsregulerende bestemmelser som for eksempel bygningens højde og afstand til skel. Alt andet skal ansøgeren selv sikre sig er i orden. Byggeloven foreskriver nemlig, at ansøger efter endt byggeri skal dokumentere over for kommunen, at byggeriet lever op til regler for radon, fugt, isolering, lyd, stabilitet og lignende ved at indsende tegninger, beskrivelser, beregninger og lignende.

Det gøres med detaljerede byggetegninger, der beskriver varmetabsramme eller energiberegning og indeholder eventuelle ingeniørberegninger.

Flest fejl og mangler sker i privat byggeri

Der er alt for mange fejl og mangler i dansk byggeri. Det fortæller blandt andre statistikker fra Byggeskadefonden. Ca. 70 til 80 % af alle disse fejl og mangler forekommer i privat byggeri. Det skyldes blandt andet, at mange private bygherrer ikke gør brug af rådgivning og ofte sparer det væk, fordi de synes, det er for dyrt.

Vores erfaring er, at byggeopgaver ofte bliver beskrevet og tegnet således, at der ikke kan aftales en klar byggekontrakt. Håndværkerne kan dermed selv vælge løsninger og kvalitet.
Ligeledes bliver der heller ikke udført professionelt tilsyn under byggeriet, som der gør ved offentlige byggerier. Ofte henvender den private bygherre sig direkte til et byggefirma og beder dem om at give et tilbud og bygge.

Det kan være godt til små opgaver, men en opgave behøver ikke at være særlig stor, før det er en god idé at tage en professionel byggerådgiver ind over. Det hjælper vi jer med.

Bygherre er selv med til at sikre kvaliteten

Vores erfaringer med byggeri viser, at et grundigt arbejde i de tidlige faser af projekterne giver et smidigt og effektivt projektforløb, hvor tidsplan, økonomi og aftaler overholdes. Resultatet er et byggeri af høj kvalitet.

Men byggeri er en kompleks verden fyldt med helt specielle spilleregler med hensyn til love, byggeteknik og lignende. Alt dette medfører en forhøjet risiko for fejl og mangler i byggeri.
Det kan vi hjælpe dig med at undgå, da vi går op i grundig forberedelse, kan planlægge forud for dig og kender reglerne.

Valg af byggerådgiver er mindst lige så vigtigt som valg af byggefirma

Et byggeri kan ende i en katastrofe, hvis man har valgt et dårligt byggefirma. Men et forkert valg af byggerådgiver kan også have fatale følger for jeres byggeri.

En byggerådgiver skal have den fornødne byggetekniske viden, have professionel erfaring og give jer den rigtige rådgivningspris, således at den samlede rådgivning og kontrol lever op til jeres forventninger. Det er derfor vigtigt, at I vælger den rigtige byggerådgiver til at løfte opgaven. For ligesom der findes dårlige byggefirmaer, findes der også dårlige byggerådgivere.

Afsæt derfor altid god tid til at sikre, at jeres byggerådgiver er den rigtige for jer og jeres projekt, og at I får en professionel rådgiveraftale for byggeprojektet. Husk, at den billigste rådgiver ikke nødvendigvis er det bedste eller billigste valg i længden.

Investér i byggerådgivning og spar penge og tid samt få tryghed

Fejl og mangler, misforståelser, dårligt beskrevet udbudsmateriale, dårlig kontrakt med entreprenøren, en for stram tidsplan og lignende er alt sammen noget, der kan komme til at koste bygherren dyrt i form af uforudsete ekstraomkostninger og en masse ærgrelser.

Byggerådgivning koster penge, men det er Klahn Arkitekt & Byggerådgivnings erfaring, at god byggerådgivning næsten altid tjener sig selv hjem igen. Det gør det, fordi omfanget af fejl og mangler i byggeprojektet bliver minimeret væsentligt.

Oveni købet sparer du en masse tid på at tage en byggerådgiver indover. Du slipper nemlig for at beskrive byggeopgaven, forhandle pris, bruge tid på at løse og diskutere problemer med dit byggefirma osv. Og så får du selvfølgelig en masse tryghed med i din byggeopgave, så du ikke skal gå og være nervøs for, om arbejdet nu også bliver udført korrekt.

Bygherren er juridisk forpligtet til selv at sikre, at byggeriet er lovligt

Bygherren er juridisk forpligtiget til selv at sikre, at byggeriet er lovligt” open=”no”]Ifølge Bygningsreglementet er det ene og alene bygherrens ansvar at sikre, at byggeprojektet er lovligt. Der er mange forskellige love, reglementer og bestemmelser, som skal overholdes f.eks. bygningsreglementet, kommuneplaner, servitutter, arbejdsmiljølovgivningen m.m.

Har du svært ved selv at få overblik over reglerne, råder Klahn Arkitekt & Byggerådgivning dig til at gøre brug af professionel byggerådgivning.

Moderne byggeri er mere komplekst og sammensat

Nutidens byggeri er langt mere sammensat og komplekst end tidligere tiders byggeri. Det er det, fordi der er kommet mange lovkrav til siden dengang.

For eksempel er der i dag lovkrav til så forskellige ting som varmeudledning, lydisolering, fugtsikring, radongrænseværdier, brandsikkerhed, statik og så videre.

Som bygherre skal du derfor dokumentere over for kommunen, at dit byggeri overholder de regler, der er. Det gør du ved at indsende tegninger, beskrivelser og beregninger på, hvordan dit byggeri overholder loven.

En anden vigtig faktor, som gør nutidens byggeri så komplekst, er de mange forskellige byggematerialer, du kan finde og bygge med i dag. Det medfører, at der er utrolig mange forskellige måder at bygge på. I gamle dage var der ikke så mange forskellige måder at bygge på, tegningerne var ikke så detaljerede, og der var heller ikke så mange lovkrav som i dag. Klahn-Arkitekter råder dig til at søge professionel rådgivning, hvis du er i tvivl om din byggedokumentation er detaljeret nok.

Bliv kontaktet

Udfyld nedenstående formular og vi kontakter dig snarest muligt eller senest inden for 24 timer
  Titel