Økonomibudget

Klahn Arkitekt & Byggerådgivning kan hjælpe jer med at udarbejde et økonomibudget over jeres byggeprojekt, så I ved, hvad det vil koste.

Oekonomibudget

Hvilke udgiftsposter indeholder et økonomibudget typisk

  • Rådgiverudgifter til f.eks. arkitekt, byggesagkyndig, bygningskonstruktør, ingeniør.
  • Byggeomkostninger, beregnet med byggeomkostningsindeks, inklusive material
  • Gebyr til byggetilladelse.
  • Geotekniker, landmåler.
  • Byggeforsikring.
  • Sikkerhedsstillelse.
  • Uforudsete udgifter.

Hvilket materiale skal jeg have klar inden udførelsen af et byggebudget?

Inden byggebudgettet kan udføres, skal byggeprojektet for boligbyggeri, herunder enfamiliehuse og etageboliger, være defineret mht. design, funktionalitet, størrelse og materialer.

LÆS OGSÅ: Kom godt fra start på den professionelle måde, – idemøde med en arkitekt
LÆS OGSÅ: Få hjælp til byggeriets mere tekniske områder, – møde med en byggesagkyndig

Hvorfor få udarbejdet et byggebudget?

  • Du får et professionelt og realistisk budget, som ikke er for stramt.
  • Du får styr på økonomien og sikrer, at der ikke er overset nogle udgifter.
  • Et godt budget kan være et godt styringsværktøj, som sikrer økonomien ikke løber løbsk.
  • Du ved præcist, hvad det vil koste at realisere dit byggeprojekt.
  • Du kan bruge det til af få et byggelån.
  • Et godt budget er fundamentet for ethvert byggeprojekt.

LÆS OGSÅ: Få gennemarbejdet tegninger og beskrivelse, som sikre kvaliteten og opgavens omfang 
LÆS OGSÅ: Indhent tilbud på den professionelle måde, så du nemt kan sammenligne tilbuddene, – udbudsmateriale

Hvilken rådgivning har du typisk brug for efter et Økonomiskøn?

Efter et idémøde, så har du typisk besluttet dig for, hvilket projekt, du vil forsætte med. Og den efterfølgende rådgivning, som du typisk vil have brug for, vil være forskellig alt efter hvilket projekt, du skal have udført og dine behov for yderligere rådgivning. Efterfølgende rådgivning kan være følgende:

Idemøde med en arkitekt

Hvis du gerne vil have en visuel tegning af dit projekt, f.eks. en tilbygning, et økonomiskøn over samtlige udgifter, en liste over alle hovedaktiviteter samt en overordnet tidsplan – Læs mere om Idemøde med en arkitekt

Byggetilladelse

Hvis dit byggeprojekt kræver en byggetilladelse, og du gerne vil være sikker på, at du kan få en byggetilladelse, inden du fortsætter med at bruge tid og penge på at realisere dit byggeprojekt. Læs mere om Byggetilladelse

3D Illustration

Hvis du gerne vil have en meget realistisk og forståelig visualisering med naturtro overflader af dit byggeprojekt; måske har du behov for at se, hvordan din tilbygning vil se ud på dit eksisterende hus – Læs mere om 3D Illustrationer

Byggetegninger

Hvis du har brug for tekniske tegninger og beskrivelse af, hvordan dit projekt skal udføres – Læs mere om Byggetegninger

Tips og gode byggeråd

En byggetilladelse er ingen garanti for, at dit byggeri er lovligt

Mange tror, at en byggetilladelse fra en kommune er ensbetydende med, at projektet er kvalitetssikret af kommunen, og at alle løsninger er godkendt og overholder alle love og regler. Men det er langt fra tilfældet. Kommunerne ser nemlig kun på de bygningsregulerende bestemmelser som for eksempel bygningens højde og afstand til skel. Alt andet skal ansøgeren selv sikre sig er i orden.

Byggeloven foreskriver nemlig, at ansøger efter endt byggeri, herunder etageboliger, enfamiliehuse og boligbyggeri, skal dokumentere over for kommunen, at byggeriet lever op til regler for radon, fugt, isolering, lyd, stabilitet og lignende ved at indsende tegninger, beskrivelser, beregninger og lignende. Det gøres med detaljerede byggetegninger, der beskriver varmetabsramme eller energiberegning og indeholder eventuelle ingeniørberegninger.

Hvor omfattende skal tegninger og beskrivelse være

Hav en præcis opgavebeskrivelse klar, når du indhenter byggetilbud fra byggefirmaer. Så undgår du misforståelser, og du får et pristilbud, der møder dine kvalitetsstandarder og forventninger til arbejdet, der skal udføres.

Et godt og tydeligt beskrevet projekt har også den fordel, at du kan sammenligne flere forskellige tilbud på samme opgave. Du undgår dermed at vælge et på papiret billigt tilbud, som måske ender med at blive det dyreste, fordi der mangler pris på noget arbejde, der ikke er beskrevet.

Vi har ofte oplevet, at kunder har modtaget flere forskellige byggetilbud, som er skrevet på hver sin måde, så det er meget svært at gennemskue, hvad tilbuddene indeholder. Den slags problemer kan du undgå ved at lave detaljerede og gennemskuelige tilbudslister. Vi tilbyder jer derfor at udarbejde tilbudslister, som gør det nemt og overskueligt at sammenligne de forskellige tilbud.

Investér i byggerådgivning og spar penge og tid samt få tryghed

Fejl og mangler, misforståelser, dårligt beskrevet udbudsmateriale, dårlig kontrakt med entreprenøren, en for stram tidsplan og lignende er alt sammen noget, der kan komme til at koste bygherren dyrt i form af uforudsete byggeomkostninger, herunder materialeomkostninger, og ekstraomkostninger, som kan påvirkes af byggeomkostningsindeks, og en masse ærgrelser.

Byggerådgivning koster penge, men det er Klahn Arkitekt & Byggerådgivnings erfaring, at god byggerådgivning næsten altid tjener sig selv hjem igen. Det gør det, fordi omfanget af fejl og mangler i byggeprojektet bliver minimeret væsentligt.

Oveni købet sparer du en masse tid på at tage en byggerådgiver indover. Du slipper nemlig for at beskrive byggeopgaven, forhandle pris, bruge tid på at løse og diskutere problemer med dit byggefirma osv. Og så får du selvfølgelig en masse tryghed med i din byggeopgave, så du ikke skal gå og være nervøs for, om arbejdet nu også bliver udført korrekt.

Hvad er byggeomkostningsindekset?

Byggeomkostningsindekset er et værdifuldt redskab til at vurdere prisændringer i byggebranchen. Det giver en systematisk måde at forstå udviklingen i omkostninger forbundet med byggeri.

Introduceret som et essentielt måleredskab for investorer, entreprenører og offentlige myndigheder, giver indekset en detaljeret analyse af prisudsvingene for materialer og arbejdsløn. Derved bliver det muligt at sammenligne historiske og aktuelle byggeomkostninger.

Anvendelsen af byggeomkostningsindekset er afgørende for at udarbejde nøjagtige byggebudgetter. Gennem pålidelig og regelmæssig opdatering sikrer det præcise parametre for planlægning og kontrol i byggeprojekter af alle størrelser.

Indekset differentierer ofte mellem forskellige typer af byggeri, såsom enfamiliehuse, boliger, erhvervsbygninger og infrastrukturelle projekter. Dette giver en dybere forståelse af specifikke økonomiske tendenser og udfordringer, som hver sektor kan stå overfor på et givet tidspunkt.

Formålet med indekset er at fremme økonomisk gennemsigtighed og effektiv ressourcefordeling i byggeriet. Det understøtter en bæredygtig udvikling ved at styre omkostningsstigninger bedre.

Bliv kontaktet

Udfyld nedenstående formular og vi kontakter dig snarest muligt eller senest inden for 24 timer




    Titel